Nummer 1 hits van weleer: De hits uit 1971

Voor een (hopelijk) klein beetje nostalgie hier een item met nummer 1 hits uit de Top 40 van het geboortejaar van ondergetekende: 1971.

1971 was niet alleen het jaar waarin ondergetekende werd geboren, maar ook het jaar waarin de Verenigde Staten reclame voor sigaretten op televisie in de ban deed, in België de btw werd ingevoerd en Charles Manson, samen met drie leden van zijn sekte, schuldig werd bevonden aan de moord op Sharon Tate, Leno en Rosemary LaBianca. Ook werd de Apollo 14 gelanceerd die ervoor zorgde dat astronaut Alan Shepard op de maan kon wandelen.

Rolls-Royce Motor Cars ging failliet en werd genationaliseerd, kregen vrouwen in Zwitserland kiesrecht en ging de Nasdaq van start. In het Verenigd Koninkrijk wordt het decimale stelsel in het geldsysteem ingevoerd.  Ook vond de laatste volkstelling plaats.

In Staphorst sterven 5 mensen aan de gevolgen van polio. Een aantal kinderen raakt blijvend verlamd. Muziekblad OOR publiceert zijn eerste nummer, attractiepark Flevohof opent haar deuren en leadzanger van The Doors Jim Morrison wordt dood aangetroffen in zijn badkuip, en in New York wordt 30 jaar voor 9/11 het hoogste punt van de south tower van het World Trade Center bereikt.

Godfried Bomans overlijdt, Artsen zonder Grenzen wordt opgericht en Walt Disney World in Orlando, Florida opent zijn poorten.

Wat er in de top-40 op 1 stond in 1971 zie je op de volgende pagina's.