Vijf gametips voor de maand juli

F1 2020

De nieuwe Formula 1-game F1 2020, alweer het twaalfde deel in de langlopende F1-franchise van ontwikkelaar Codemasters, verschijnt deze maand voor PC, Xbox One en PlayStation 4. Voor Nederlandse F1-liefhebbers zit er een speciaal randje aan de nieuwe game met de komst van het Zandvoort-circuit, dat naast een track op Hanoi nieuw is in de serie. Olav Mol zal verantwoordelijk zijn voor het Nederlandse commentaar in de game.

F1 2020 bevat alle races die oorspronkelijk op de planning stonden voor het raceseizoen van 2020, ondanks dat omwille van COVID-19 meerdere 'echte' races geschrapt werden. De game biedt meerdere on-track-verbeteringen die zijn gebaseerd op feedback van zowel coureurs als spelers. Net als in het echt kunnen gamers met een druk op de knop ERS activeren voor een meer natuurlijke manier van manoeuvreren. Op verzoek van de F1-community, introduceert de game ook een virtuele achteruitkijkspiegel die het makkelijker maakt tegenstanders op te merken en aanvallen van rivalen af te slaan.

Met de geheel nieuwe Podium Pass kunnen spelers racen, punten verdienen en dingen ontgrendelen om te game nog meer personaliseren. Tijdens elk seizoen kunnen spelers gratis aanpassingsopties ontgrendelen door in hun favoriete game-modes te racen en XP te verdienen. Deze cosmetische aanpassingsopties zijn onder andere autokleuren, race-kleding, zoals handschoenen, overalls en helmen, en podium-emotes.

F1 2020 verschijnt op 10 juli 2020 voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Google Stadia. Spelers die de Michael Schumacher Deluxe Edition aanschaffen ontvangen exclusieve content en krijgen drie dagen eerder toegang tot de game. Bekijk de trailer hieronder voor een overzicht van de features in de game.