Vijf gametips voor de maand juli

Paper Mario: The Origami King

Paper Mario is weer terug in een nieuwe avontuur voor Nintendo Switch. Dit keer wordt de Mushroom Kingdom bedreigt door een gevouwen gevaar: origami. Princess Peach is kwaadaardig gemaakt dankzij de Origami King en het is aan Mario en zijn vrienden (of vijanden?!) of haar te redden.

In de game word je geholpen door een opgevouwen Bowser en zijn minions. Partners zijn weer aanwezig, maar zijn dit keer dus minions: een Bom-bomb, Kamek, een avontuurlijke Toad en nog meer. De game kent grote set-pieces, meer vrijheid in beweging en een herzien gevechtsysteem. Combat is nog steeds turn-based, maar wordt uitgebreid met een groot rad waar vijanden op staan. Door het rad te draaien en vijanden slim te positioneren, kun je sterkere en effectievere aanvallen uitvoeren.

Paper Mario is al een tijdje geen échte RPG meer, maar The Origami King lijkt meer naar zijn roots terug te keren dan recentere delen. Neem daarbij de typische Paper Mario-humor en toch unieke speelstijl en Nintendo heeft de mogelijkheid weer iets moois neer te zetten. Of dat ook echt lukt zien we 17 juli, dan komt de game exclusief uit voor Nintendo Switch.