Vijf gametips voor de maand september

4. ReCore

Tijdens E3 van vorig jaar kwam Microsoft opeens met ReCore, een game waarvan we nog maar heel weinig wisten. Er werd flink uitgepakt in de debuut-trailer voor deze third-person action-adventuregame, waarin een jong chickie de handen ineen heeft gesloten met een stel robots (corebots), die ieder worden aangedreven door een speciale core.

In ReCore speel je Joule, die net is wakker geworden uit een cryo-sleep en erachter komt dat de mensheid er slecht aan toe is. Vanzelfsprekend is het jouw taak om om de uitdaging aan te gaan en uit te zoeken wat er gebeurd is. De speler zelf beschikt over verschillende wapens die weer verschillende soorten munitie gebruiken, die corresponderen met het soort vijand dat tegenover je staat. Je wordt bijgestaan door een van de zes corebot-varianten, die allemaal in grootte verschillen en ieder over unieke vaardigheden beschikken.

Recore wordt ontwikkeld door Comcept, een gamestudio die is gestart door Keijji Inafune. Inafune is vooral bekend van zijn werk aan de Mega Man-games en de Dead Rising-franchise. ReCore komt op 16 september uit voor Xbox One en pc.