Vijf gametips voor de maand februari

2. XCOM 2

Het duurt nog zo'n kleine 6 uur voordat XCOM 2 uitkomt op Steam op het moment van schrijven, maar het wordt waarschijnlijk de eerste game ooit waar ik 's nachts voor opblijf om hem te spelen zodra hij uitkomt. In 2015 heb ik de ontwikkeling van XCOM 2 op de voet gevolgd en van wat ik heb gezien in trailers en op Gamescom, kan dit wel eens mijn game van het jaar gaan worden.

XCOM 2 is een direct vervolg op XCOM: Enemy Unknown. XCOM 2 gaat er van uit dat het XCOM-project tijdens Enemy Unknown mislukt is en de aliens succesvol de aarde hebben overgenomen. Hierdoor zijn de rollen nu omgedraaid: in plaats van dat je bedreigingen van aliens de kop in moet drukken om de aarde rustig te houden, moet je nu juist zoveel mogelijk stennis schoppen om de aarde in opstand te laten komen.

Ik heb mijzelf zo afzijdig mogelijk gehouden van alle playthroughs om straks zo objectief mogelijk te zijn voor de review, maar je kunt gewoon niet om de hype heen die erom XCOM 2 heerst. Het heeft er alle schijn van dat XCOM 2 nog beter wordt dan Enemy Unknown, met onder andere modsupport, procedureel gegenereerde levels, een diepgaande character editor en nieuwe en terugkerende vijanden die er op uit zijn om je leven als commander een hel te maken.

En als jullie me nu willen excuseren, ik ga nog snel even naar de Albert Heijn om een flinke lading koffie in te slaan. Ik heb een wereld te redden vanavond.