Vijf gametips voor de maand februari

4. Street Fighter V

Hadoken! Capcom heeft met Street Fighter ons meerdere iconische personages geschonken, maar Ryu steekt er natuurlijk met kop en brede schouders bovenuit. Dit keer heeft hij in een van zijn alternatieve verschijningen een baard, maar vind je het gek na al die nieuwe versies van deel IV. Met Street Fighter V gaat Capcom door op de grafische stijl die ze met Street Fighter IV in zijn gegaan. Dus veel inkt-achtige effecten en gedetailleerdere achtergronden dan de voorgangers.

De netcode, de toegankelijkheid en natuurlijk de uitstekende besturing en gameplay maakt ons in ieder geval weer enthousiast voor dit nieuwe deel. Speelbare personages zijn er zat en Capcom heeft al de eerste lichting DLC bekendgemaakt voor dit jaar, namelijk Alex, Balrog, Guile, Ibuki, Juri en Urien. Terug naar het basisspel: Ryu is een no-brainer, maar ook Ken, Vega, Cammy, Chun-Li, Zangief, Dhalsim en M. Bison ontbreken niet. Ze hebben allemaal wel een make-over gehad, wat af en toe best wennen is voor de spelers die bekend zijn met de franchise. Gelukkig speelt Capcom niet op safe, en gooien ze er naast wat bekende uit oudere delen ook echt geheel nieuwe personages er tegenaan. Het beest Necalli moet ons Blanka doen vergeten, maar ook Karin, R. Mika, Rashid, Laura en F.A.N.G. doen niet voor spek en bonen mee als we de gameplayvideos moeten geloven.

Genoeg nieuwe personages dus om onder de knie te gaan krijgen, maar ook in de gameplay-afdeling veranderen er dingen. Het V-systeem zorgt voor veel meer actie dan het wachten tot je Ultra-meter is gevuld en dan los te gaan met een Ultra-beweging. De meerdere manieren van vullen van deze V-meter, vooral door het gebruiken van V-Skills en door beloond te worden door een goede verdediging zorgt ervoor dat niet alleen de agressieve speler profijt van het V-systeem in Street Fighter V heeft. Ook het verdiensysteem is omgegooid, want dit keer komt er niet elk jaar een nieuwe versie van dit deel, maar verschijnt er DLC. Ben je een speler die regelmatig speelt, dan verdien je genoeg inname currency om de DLC gratis aan te schaffen. Is Capcom aan het uitmelken? Misschien qua titel, maar dit keer gaat het roer om in de Street Fighter-franchise.