Drie games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

Toen Telltale-game Game of Thrones werd aangekondigd was ik behoorlijk enthousiast. De boeken vind ik geweldig, de tv-serie ook en nu een spel gemaakt door een bedrijf dat in mijn ogen leuke spellen uitbrengt. Als je de tv-serie nog niet gezien hebt, maar dat wel van plan bent, is het niet verstandig dit te lezen. Het bevat een hoop spoilers.

Game of Throns game

Game of Thrones is een echte Telltale-game. Je volgt een verhaal waarin je keuzes moet maken. Alle keuzes die je maakt hebben invloed op het verloop van het spel. Soms hebben keuzes invloed doordat er direct een gebeurtenis op volgt, maar wat de keuzes betekenen voor de lange termijn is nu nog niet te zeggen. Daarvoor moeten we echt wachten tot we alle afleveringen hebben.

Het verhaal begint op de avond van de Red Wedding. Terwijl binnen bij Lord Walder Frey de Starks worden afgeslacht, wachten buiten de volgelingen op het verloop van de oorlog. Centraal staat nu House Forrester. In de eerste aflevering speel je als meerdere karakters van House Forrester, Je moet keuzes maken die de toekomst van je familie flink beïnvloeden.

Grafisch is het spel mooi om te zien en doordat ze de bekende karakters uit de serie overnemen komt het erg authentiek over. Ook zijn de voiceovers gedaan door de acteurs uit de tv-serie, hierdoor krijg je heel erg het idee dat je volop meedoet aan het verhaal.

Nadelen zijn er ook. Tijdens het spelen had ik soms het idee dat mijn iPhone 5s op het punt stond om te gaan smelten, zo heet werd 'ie. Ook moet ik zeggen dat ik het bedrag aan de vrij hoge kant vond voor de eerste aflevering. Na een uurtje of twee spelen ben je wel klaar met de eerste aflevering en moet je wachten op aflevering twee. Toch heb ik mij prima vermaakt en kan ik niet wachten tot de volgende aflevering uit is. Als je de andere games van Telltale kan waarderen dan is dit er zeker eentje die je wilt hebben.