Cyber Nations: FOK!kers unite!

Icoon SitenewsFOK! is niet alleen de FP, de fora of het weblog, FOK! is meer dan dat! Waar je ook kijkt en zoekt, FOK! is overal. Zo is het ook actief op Cyber Nations, waar mensen zich hebben verenigd onder de FOK! vlag.

Cyber Nations is een (gratis) online spel waarbij je mag regeren over jouw landje. Je bent in staat je landje helemaal naar jouw hand te zetten. Kies je eigen staatkundige inrichting, de nationale religie en handel met andere landen.
Ook moet je politiek bedrijven, want gevaar ligt op de loer! Andere landen gaan maar wat graag aan de haal met je geld of ontwikkelde technologie (tech)! Het is dus een verstandige keuze een machtig leger te bouwen, waarmee je een potentiële vijand kan intimideren of zelf mee op rooftocht kan gaan!
Voor de hippies onder ons is er natuurlijk ook de vredige kant. Verdien je geld door te investeren in voorzieningen voor je volk en verhoog zo je belastingopbrengsten!

Dit zijn leuke keuzes die je kan maken als soeverein landje, echter je land bevindt zich op Planet Bob, een gevaarlijke wereld. Je zal tot de ontdekking komen dat er, behalve de ontwikkelde landen op zich, ook allianties zijn gevormd. En daar komt FOK om de hoek kijken.
De FOK-alliantie is 9 maanden geleden opgericht om de mensen die speelden een veilige haven te bieden. De alliantie is gestart met een paar enthousiastelingen, maar onderhand bestaat deze alliantie al uit 355 landen. Dit heeft er mede toe geleid dat FOK een machtige alliantie is geworden, met veel invloed op de politiek tussen de andere alliances van Planet Bob.
Op dit moment maakt de FOK-alliantie dan ook deel uit van het grootste machtsblok binnen Cyber Nations. In dit blok zitten de 12 grootste, machtigste en meest invloedrijke allianties binnen Cyber Nations.
Daarnaast steunt de FOK alliantie haar leden in de ontwikkeling van hun landjes, zij het door tips over het ‘managen’ van een land, zij het door donaties in geld of tech.

Je kunt Cyber Nations op verschillende niveaus spelen. Heb je weinig tijd, dan ben je met 2 minuten per dag al klaar. Wil je er wat meer tijd in steken, dan kun je binnen de FOK-alliantie een functie krijgen en je bv als diplomaat gaan bezighouden met de banden met andere allianties. Politiek is een belangrijk iets binnen Cyber Nations. Oorlogen ontstaan namelijk vaak door politieke wrijving tussen (grote) allianties. Na een tijdje spelen kun je zelf dat politieke krachtenveld, in dienst van de FOK-alliantie verkennen.

Je kunt natuurlijk ook als gewoon alliantielid lekker chillen op ons forum of in ons irc kanaal en je niet al te druk maken over geopolitieke belangen.

Wanneer je het leuk vind om een spelletje te spelen dat je weinig tijd hoeft te kosten, maar waar je toch een goede uitdaging aan hebt, meld je dan aan voor Cybernations.

Hoe kun je je opgeven voor Cyber Nations en hoe kun je je bij de FOK-alliantie aanmelden?
1. Creëer je land hier. Zet je teamkleur op oranje.
2. Meld je vervolgens aan bij de FOK-alliantie: Edit my nation -> Alliance affiliation -> Specify other -> FOK
3. Registreer je op het forum van de FOK-alliantie en vraag vervolgens een mask aan.
4. Je kunt nu gebruik maken van de guides van FOK, de expertise van haar leden en de gezellige sfeer binnen de alliantie.

Heb je nog vragen, dan kun je ook altijd terecht op het FOK!-forum.