Pitch Perfect 3

In 2012 was daar ineens Pitch Perfect, een muziekfilm met een verrassende komische ondertoon. Met een bescheiden budget verdiende de flm de kosten meer dan dubbel en dwars terug. Dit onverwachte succes werd natuurlijk direct uitgebuit met het al tegenvallende Pitch Perfect 2 en nu is daar de film die de trilogie moet afsluiten.

We pakken de draad weer op, enkele jaren na de vorige film. De Bella's zijn uit elkaar gevallen en verdwalen nu in het échte leven. Hierdoor missen ze elkaar en het zingen. Omdat de vader van één van de meiden in het leger dient, mogen de dames mee op USO-tour naar Europese bases. Ondertussen is de vader van Amy haar op het spoor gekomen maar hij heeft duistere bijbedoelingen.

Pitch Perfect 3 optreden USO

Met een lengte van 95 minuten verwacht je geen uitgebreid verhaal, zeker niet gezien de grootte van de cast. Maar deze film is wel een erg uitgeklede versie van het eerste deel. Alle karakters hebben onrealistische verwachtingen, dromen en fantasieën. Ook ontbreekt het eender vorm van een hart, wat juist het eerste deel zo leuk maakte. Men moet gedacht hebben dat de absurde humor van het eerste deel de film zo populair maakte en buit dat te ver uit. De dames springen van ontploffende jachten in dit deel. Nee, de kracht zat hem juist in de sterke personages en de connecties die de film met de gezongen liederen maakte.

Gelukkig weet Anna Kendrick altijd een goede indruk achter te laten met haar charmante lach en manier van vertolking. Ze lijkt wel wat verveeld alsof ze zichzelf ook afvraagt waarom ze voor de derde keer deze rol speelt. Rebel Wilson's karakter wordt nog verder uitgebuit. Waar ze, een mogelijk irritante, comic relief bleef in de eerste twee films heeft ze in deze film haar eigen B-plot waardoor ze veel te veel te doen krijgt zodat het karakter Fat Amy enkel vervelend wordt. De rest van de cast wordt gereduceerd tot achtergrondzangeressen, waarbij de film zelfs refereert aan het feit dat een aantal dames te weinig te doen heeft.

De franchise is dood. Sla deze gewoon over en zet gerust de eerste nog een keer op. Veel leuker!