Raving Rabbids Travel In Time

De gestoorde Raving Rabbids zijn terug in een game die alleen beschreven kan worden als prettig gestoord. De serie begon als een verzameling minigames om uit te groeien naar een soort collect ‘em up in Rabbids Go Home. Hoewel deze laatste game voornamelijk goede reviews heeft gekregen, kiest Ubisoft toch weer voor de oude bekende weg in Raving Rabbits Travel In Time. Verwacht dus veel minigames, veel doldwaze geheimen en veel onnozel plezier.

Tijdreizen in een wasmachine
Stiekem zit er veel verhaal in deze iteratie van Raving Rabbids, maar dat wil niet zeggen dat er ook logica inzit. De Rabbids hebben, om één of andere onverklaarbare reden, een wasmachine waarmee ze door de tijd kunnen reizen. Terwijl ze een reisje maken met deze machine ruïneren ze veel zaken in de loop van de geschiedenis om uiteindelijk te eindigen in een museum. Het museum dient als hub en door bepaalde minigames te spelen, speel je steeds meer zaken vrij. Naast het openen van meer minigames speel je ook outfits, filmpjes, sounds en meer van dat soort zaken vrij. Iedere minigame heeft invloed op de geschiedenis en het is vaak aan jou of je de geschiedenis een handje helpt of juist niet. Vaak blijken de Rabbids ook verantwoordelijk voor het probleem, dus het is ook niet meer dan normaal dat ze de schade ook weer herstellen. Niet dat dit altijd lukt, want als je Raving Rabbits Travel In Time moet geloven, betekende een combinatie van konijnen en bonen de ondergang van de Titanic. Ach ja…

Stuiteren en schieten
Raving Rabbits bestaat uit vier soorten minigames en iedere soort wordt op een aantal manieren toegepast om de verschillende games te vormen. De eerste variant is een verzameling stuitergames. Je Rabbid heeft de mogelijkheid te stuiteren op bepaalde oppervlaktes en door hier behendig mee om te gaan, kun je de meeste minigames met gemak tot een goed einde brengen. De schietgames vormen de tweede uitdaging. Je speelt het spel met een Nunchuck en Wii Remote, waarbij die laatste gebruikt wordt om van alles en nog wat neer te knallen. Als je tegen een lamme vinger kunt, zijn deze games leuk om te doen, maar ze missen wel een beetje originaliteit.


Vliegen en rennen
De ren-games speel je in teams van twee Rabbids, waarbij het doel meestal neerkomt op het zo snel mogelijk doorlopen van een parcours. De game speelt zo’n beetje als een kart racer, inclusief power ups en short-cuts. Tot slot zijn er de vlieg-games en deze gaan toch wel gepaard met enige irritatie. Je bestuurt namelijk je vliegtuig-Rabbid door de vleugels te positioneren. Waarbij de Nunchuck de linkervleugel is en de Wii Remote de rechter. Het systeem werkt, maar het is niet precies genoeg om te zorgen voor een leuke uitdaging. Dat is ook terug te zien in de minigames, waarin de targets die je moet raken relatief groot zijn. Naast de onnauwkeurigheid is de houding die je moet aannemen ook nog eens belachelijk en vermoeiend. Het belachelijke hoort natuurlijk bij een game vol met gestoorde konijnen, maar de onnauwkeurigheid zorgt voor minigames die meer gebaseerd zijn op geluk dan op vaardigheid. 

Het houdt je van de straat
Naast de vele minigames zijn er ook nog talloze microgames door het museum verspreid. Meestal dien je een bepaalde handeling te herhalen om een zo hoog mogelijk score te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het al schietend hooghouden van maskers, het slopen van steeds op een andere plek verschijnende diamanten of het zingen van ‘The Lion Sleeps Tonight’ (met een Guitar Hero-besturing). Eerlijk is eerlijk: de spelletjes stellen niet veel voor, maar voordat je het doorhebt, ben je zo een uur bezig met één van deze belachelijke activiteiten. Enorm verslavend! Toch komt Raving Rabbids het best tot zijn recht als je er een paar vrienden bij weet te halen. Al vloekend je maten irriteren als ze hun uiterste best doen een wc-borstel richting de finish te brengen is gewoon veel leuker dan het opnemen tegen AI-Rabbids of online tegenstanders.  

Conclusie
Zoals alle Raving Rabbids-games kun je je goed vermaken als je het allemaal niet te serieus neemt. Nu is dit ook niet zo moeilijk als je je bedenkt dat je het spel speelt met prettig gestoorde hyperactieve konijnen. De minigames zijn geen van allen echt origineel en de vlieggames zijn zelfs vervelend. Daar staat weer tegenover dat de game bomvol games zit en er echt wel een paar tussen zitten waarmee je je kostelijk kunt vermaken. Verder zijn er ontelbaar veel extra’s, geheimen en microgames, dus in het genre doet Raving Rabbits Travel In Time het alles behalve slecht. Nodig een paar vrienden uit, koop een kratje bier en je hebt een gezellige melige avond.

 

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
+ Veel content
- Weinig originaliteit
7.0
+ Rabbids blijven vermakelijk