Bangai-O Spirits

Euforie maakte zich meester over mij toen ik de eerste twee Puzzle Stages in één keer voltooide. Aan de andere kant bekroop mij een onderbuikgevoel. Het zal toch niet dat ik door alle volgende levels heenjas, alsof ze niets zijn? Of heeft de tutorial mij in korte tijd dermate klaar weten te stomen dat ik niet meteen alle levels kan afraffelen en toch nog moeite moet doen? Het volgende level gaf mij antwoord doordat ik vast kwam te zitten tussen verschillende blokjes. De volgende paar keer dat ik het level speelde gebeurde exact hetzelfde. Een breinbreker. Helemaal toen ik mezelf eindelijk naar boven had gewurmd tussen de blokken door en ik genadeloos afgeschoten werd. Ook dat nog! Na mezelf na enkele malen naar boven te hebben en uiteindelijk de schobbejak een koekje van eigen deeg gegeven te hebben kreeg ik een paar levels later gasten met knuppels tegenover me die mijn afgeschoten kogels terugsloegen.

<\/center>
Een interessante dimensie in de game is dat je voorafgaand aan elk level je wapens die je wilt gebruiken in het level kunt uitkiezen. Je moet twee types kiezen uit de wapens en van elk type twee stuks. Je hebt normale wapens, zoals projectielen, handwapens en defensieve wapens. Het andere type wapens is de zogeheten EX-wapens. EX-wapens laten een fikse lading projectielen los in één richting of letterlijk alle kanten op en je schiet meer EX-projectielen af naarmate je de aanvalsknop langer ingedrukt houdt en de vijanden dichterbij komen. De enige uitzondering hierop is de Freeze attack: deze aanval bevriest alles op het scherm voor enkele momenten, behalve jouw robot. Er zijn behalve eerdergenoemde items uiteraard nog andere standaard aanvalstechnieken die je naast bovenstaande wapens en de enkele beperkte EX-wapens kunt gebruiken om je doel te bereiken. Na de knuppelaars genadeloos verslagen te hebben zijn er nog enkele Puzzle Stages door te ploegen om mezelf te goed te doen aan Treasure’s Best. Deze levels bevatten stukken meer geweld dan de Puzzle Stages, maar doel blijft nog steeds, net als in de Puzzle Stages overigens, de gestelde targets uit te schakelen.

Naast vooraf gedefinieerde levels kun je ook zelf levels maken via de level editor. In de level editor kun je zelf levels naar hartelust samenvoegen tot ongekende juweeltjes. De level editor werkt behoorlijk intuïtief en je kunt alle objecten die je in de game voorbij hebt zien komen plaatsen in het door jou ontworpen level. Omdat je met de stylus alle objecten makkelijk en snel op de juiste plaats kunt neerzetten werkt de editor erg prettig. Ideaal is dat je niet alleen zelf je levels kunt spelen, maar deze ook kunt delen met andere Bangai-O Spirits spelers. Door de DS te verbinden met andermans DS kun je zijn of haar level spelen. De multiplayer die Bangai-O Spirits kent zorgt ervoor dat je de levels, die je anders alleen zou spelen in de Free Play modus, met maximaal vier spelers kunt spelen in co-op modus. Samen knal of puzzel je door de verschillende levels heen, waarna je uiteindelijk alsnog te zien krijgt wie van de vier het best gespeeld heeft.