Baten Kaitos Eternal Wings and The Lost Ocean


Het avontuur begint als hoofdpersoon Kalas zich bevindt in een groot eng bos. Een entiteit van gene zijde, laten we het een spirit noemen (dat doet het spel ook ), stelt zich voor aan hem. En die spirit ben jij. Na wat prietpraat over en weer besluiten jullie samen op avontuur te gaan. Vette pech dat Kalas meteen wordt aangevallen. Volg je het nog een beetje?

Laten we toch maar eventjes het introductiefilmpje bekijken. Een oude waarzegster vertelt over legendes: De aarde was nog één geheel. Het land lag nog gewoon op de planeet en de mensen hadden helemaal geen vleugels. Je had ook nog water die de grote delen land met elkaar verbond.

Anno nu is dat zeker het geval niet meer. Werelddelen zweven hoog boven de planeet en de mensen hebben vleugels (Wings of the Heart) ontwikkeld om zich te kunnnen verplaatsen tussen de landen. En de grote oceaan? Da\'s een mythe. Die heeft nooit bestaan.



Waar waren we? Oh ja. Kalas werd aangevallen en reageert prompt met flauwvallen. Gelukkig wordt hij weer wakker bij de dokter van het dichtstbijzijnde dorp.


Komt een man bij de dokter ..

Vanaf daar begint het echte avontuur. Zoals een goed RPG betaamt kun je met bijna alles en iedereen communiceren. Het eerste dorp is meer bedoeld om je wegwijs te maken in de diverse mogelijkheden in Baten Kaitos. Je krijgt van iedereen steeds meer uitleg over hoe je kunt levellen, vechten en met de magnus kaarten om moet gaan.

Deze magnus kaarten bevatten de essentie van een item, niet het item zelf. Dit stelt je in staat om de meeste magnus kaarten meerdere malen te gebruiken. Je kunt magnus kaarten overal vinden of verdienen met het oplossen van side-quests. Gelukkig vinden inwoners het niet erg dat je in hun sokkenla of ton snuffelt, want in bijna elke omgeving is wel een handige kaart te vinden.