Hamtaro Rainbow Rescue

Om de ingrediënten te vinden moeten de hamsters vele obstakels overwinnen. Voor iedere kleur bedenken ze naar wat voor object ze op zoek zullen gaan en waar ze dat kunnen vinden. Onderweg moeten ze allerlei raadsels oplossen, zonnebloempitten en wortels verzamelen, andere hamsters helpen en bovendien nog tientallen mini-games spelen. Steeds meer hamsters sluiten zich bij je groepje aan, tot je met een hele sliert achter je aan rondloopt. Dat ziet er erg grappig uit. Overal in de wereld verspreid liggen zonnebloempitten, dit is het betaalmiddel van de hamsters. Ook kun je wortels en knollen uit de grond trekken. Je krijgt hiervoor, en voor het succesvol spelen van de vele mini-games, zonnebloempunten.

<\/center>

De mini-games zijn zeer afwisselend, van vliegen op een duif (wel de onderweg de rode ballonnen kapotmaken) tot memory, van balanceren op een drijvend blikje tot het op volgorde zetten van reageerbuisjes met vloeistoffen in de kleuren van de regenboog, van karate tot hoedje-vangen en van hinkelen tot denne-appels gooien. De moeilijkheidsgraad varieert sterk. Als beloning voor het spelen van een mini-game krijg je zonnebloempunten en stickers. De stickers zijn er in vijf gradaties van zeldzaamheid, dit is aangegeven met behulp van sterren. Eén ster betekent dat de sticker heel vaak voorkomt. Deze stickers vind je als je een wortel uit de grond trekt of als je een mini-game verliest (als troostprijs). Stickers die iets zeldzamer zijn (twee sterren) krijg je als je een mini-game speelt, ze zijn ook te koop in de winkels in het spel. Stickers met drie sterren krijg je als je een mini-game foutloos afrondt, als je honderd zonnebloempunten hebt verzameld of je kan ze in een winkel kopen. Vier-sterren stickers krijg je heel soms als je 100 punten hebt of bij het oplossen van een moeilijke puzzel. De zeer zeldzame stickers krijg je alleen na het helpen van sommige hamsters.

<\/center>

Alle stickers hebben een bepaald thema; bijvoorbeeld Fruit Basket, Flower Garden, Under Water. Deze zelfde thema\\\'s komen terug in matjes, tekeningen waarop je de stickers kunt plakken. Ook deze matjes krijg je door het oplossen van bepaalde raadsels en kun je in de winkels kopen. Heb je alle stickers die bij een matje horen bij elkaar, dan krijg je nog een verrassing. Stickers die je dubbel hebt kun je met vriendjes ruilen met behulp van een GBA-link kabel. In totaal zijn er 451 verschillende stickers, dus je bent wel even bezig met verzamelen!

Sommige mini-games speel je maar één keer, bijvoorbeeld om een geblokkeerde doorgang vrij te maken. Andere mini-games kun je zo vaak als je maar wilt spelen. Je krijgt dan iedere keer dat het lukt een sticker. Dat is dus handig als je je verzameling compleet probeert te maken. Via het menu kun je zien in welk gebied je de ontbrekende stickers kunt verdienen.

<\/center>

Soms vind je een walnoot, hiermee kan je de mini-games die je echt niet onder de knie krijgt overslaan, zodat je toch altijd verder kan met het spel. Je mist dan natuurlijk wel de sticker en de zonnebloempunten. Op een paar plaatsen in het spel trek je in plaats van een wortel een mannetje uit de grond, bij hem kan je dan de gevonden worteltjes inwisselen voor stickers.

<\/center>

Een andere leuke mogelijkheid is het inkleuren van kleurplaten. Kleurplaten krijg je bij het oplossen van sommige raadsels en kun je in de winkels kopen voor zonnebloempitten. Aan de rechterkant van het scherm staan de kleuren die je kan kiezen, je klikt er één aan en gaat dan naar het stukje van de kleurplaat dat die kleur moet krijgen.