DVD: Hancock

Superman, Spider-Man, Batman; Op het witte doek zijn al de nodige superhelden voorbij gekomen. Eén van de recentere is Hancock. Superkrachten zijn de enige overeenkomst met deze helden, want verder is Hancock anders dan alle anderen. Hij ziet er uit als een zwerver, is aan de drank en als er nood aan de man is gaat hij allesbehalve subtiel te werk...


De bevolking van Los Angeles is Hancock meer dan zat. Zijn manier van werken kost de stad en haar inwoners miljoenen dollars om de schade die hij aanricht te kunnen herstellen. Ondanks de resultaten die hij boekt, zijn de inwoners hem liever kwijt dan rijk. Niet dat het Hancock ook maar iets boeit, hij gaat gewoon zijn eigen gang. Totdat hij op een dag het leven van Ray redt. Ray is PR-man en besluit als dank Hancock te helpen om zijn imago op te vijzelen. Het gevolg is een superheld die met zichzelf worstelt en spanningen binnen het gezin van Ray.

Hancock is een waar technisch hoogstandje. Er is veel gebruik gemaakt van special effects om deze film vorm te geven. Er is veel actie, en natuurlijk de nodige humor. Met name de eerste helft is erg sterk. Helaas zakt dat in het tweede gedeelte in en is het einde nogal apart. Ondanks dat weet Will Smith zijn rol als sarcastische superheld prima neer te zetten. Ook Charlize Theron en Jason Bateman doen hun acteerwerk prima.


De extra's die de dvd biedt zijn weinig spectaculair. We zien beelden van achter de schermen en een paar making-of's. Het is best boeiend om te zien hoe ze de special effects gemaakt hebben, maar het wordt een beetje vermoeiend om te moeten luisteren naar geslijm van de mensen die aan de film hebben meegewerkt.

Vermaken zul je jezelf wel met Hancock. Het is niet dé film van het jaar en het is ook niet de beste rol die Smith ooit gespeeld heeft, maar het is wel de moeite waard om te kijken. Soms is het allemaal wat overdreven, maar daar moet je even door heen kijken. De extra's kun je beter laten voor wat ze zijn, tenzij je graag ziet hoe men complimentjes aan elkaar geeft.


Label: Sony Pictures Home Entertainment Releasedatum: November 2008 Kijkwijzer:
Waardering film: Waardering extra's: