CD: Poison - Poison'd

Deze stokoude rockband bestaat uit vier even oude bandleden. Het leuke aan Poison is dat de bezetting anno 2007 nog exact dezelfde is als in 1984, hun startjaar. Gitarist C.C. DeVille mag dan wel als gevolg van een drugsprobleem een pauze van zeven jaar hebben ingelast, hij is sinds 1998 wel weer trouw bij de band. Overigens moet hij nog steeds wel af en toe een kliniekje in, maar dat is rock 'n roll, toch? Zanger Bret Michaels met zijn weelderige, blonde lokken lag in 1994 een tijdje in de kreukels, omdat zijn Ferrari uit de bocht vloog.

Einde van Poison?
Als we daarbij optellen dat er wel eens bandleden met elkaar op de vuist gaan en ze elkaars vrouwen niet met rust laten, is dit wel een gezellig bandje. In 2006 nog ramde bassist Bobby Dall zijn basgitaar tegen Michaels' knie, wat bijna het einde van Poison betekende. Drummer Rikki Rockett moest ze on stage uit elkaar halen. Toch is het ze gelukt Poison’d uit te brengen, hun negende album en het eerste sinds 2002. In 2006 verschenen slechts een paar jubileumversies van oude albums vanwege het twintigjarige bestaan van de band (band bestaat sinds 1984, maar hun eerste album kwam uit in 1986). Poison'd is een coveralbum en bevat dertien covers van wat Poisons favoriete rockklassiekers. Acht ervan zijn in 2007 opgenomen, de andere vijf komen van eerdere publicaties.

Plezierrock
Het album opent met een lekker lollig funnummer 'Little Willy' (oorspronkelijk van Sweet). Andere covers zijn van nummers van Alice Cooper, David Bowie, The Who, Kiss, Tom Petty en anderen. De band heeft elk nummer overgoten met een Poison-geluid, dat bestaat uit op de voorgrond tredende gitaren, stabiele zang met een lekker vet accent, veel achtergrondzang en een sterk ondersteunende drum. De band pretendeert niets anders dan ouderwetse rock te brengen en dat is exact wat ze doen. Dit album is werkelijk een heel leuk en kalm rockcd'tje, met veel plezierrock. Hier en daar bevat het album natuurlijk ook wel een missertje, zoals het vreselijk oninteressante 'I never cry' (oorspronkelijk van Alice Cooper). Het is natuurlijk wel de vraag of er zoveel mensen zitten te wachten op een coveralbum van Poison. Is het na vijf jaar zonder nieuw materiaal niet een keer handig om weer een eigen album uit te brengen?


Label: Capitol Records Releasedatum: 9 mei 2007
Waardering: