DVD: Seinfeld - seizoen 7

De feestdagen naderen met rasse schreden en dus is het weer tijd geworden voor een nieuw seizoen Seinfeld op dvd. Eén van de meest populaire sitcoms ooit, opgebouwd rondom het fictieve leven van de echte Jerry Seinfeld. Omgeven door rare vrienden als Kramer, Elaine en George maakt Jerry de meest merkwaardige situaties mee, die niet alleen leuk zijn vanwege de krankzinnige dialogen, maar misschien ook wel juist omdat er eigenlijk niets gebeurt. Het zevende seizoen ligt sinds kort in de winkel.



Volgens sommige critici was het voorgaande seizoen een van de mindere in de reeks. Regisseur Andy Ackerman verving Tom Cherones in seizoen zes en dat bleek een negatieve uitwerking te hebben op het creatieve proces. In dit net uitgekomen zevende seizoen is er wederom een wisseling van de wacht, waarbij ditmaal een nieuw team van jonge schrijvers werd aangesteld om de karakters nieuw elan te geven. Het algemene karakter van de serie veranderde en de hoofdpersonen veranderden mee. George Costanze haakt weer aan bij zijn eerdere vriendin en verlooft zich zelfs. Toch kent dit seizoen ook een mindere kant; de laatste aflevering kent een wel zeer grimmig einde, bijna Seinfeld onwaardig. Er is gelukkig ook goed nieuws, want dit seizoen kenmerkt zich vooral door misschien wel de meest bekende aflevering ooit, in ieder geval qua titel: 'The Soup Nazi'. Hierin maakt George een fout bij het bestellen van een kom soep en moet leven met de ernstige gevolgen die een schijnbaar onschuldige fout veroorzaakt.



De release van het zevende seizoen van Seinfeld is wederom bijzonder netjes, we zijn inmiddels niet anders gewend van Sony. Naast een flink aantal hilarische 'liner-notes', bevatten de discs nog veel meer leuke extraatjes. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar een aantal fragmenten uit de shows die Jerry Seinfeld in theaters gaf in de Verenigde Staten en bevat de box een aantal niet eerder vertoonde bloopers. Omdat dit seizoen het laatste is waar Larry David aan mee heeft gewerkt, bevat de release een terugblik op zijn invloed op de serie. Ook kun je kijken naar een animatieversie van Seinfeld, een aantal verwijderde scènes en hoe Elaine Benes bij de serie werd betrokken. Genieten geblazen dus voor de fans van de serie! Alle afleveringen zijn volledige geremasterd en zijn dus van uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Werd elke serie maar met zoveel zorg uitgebracht!

Voor de fans stond al lang voor deze release vast dat alle seizoenen een Must-have zouden worden. Zelfs in de originele staat en zonder extra's zijn de dvd's van Seinfeld de moeite van het aanschaffen al waard. Dat Sony dan ook nog eens elke release voorzien heeft van een flink pak extra's (meer dan 12 uur!) en de kwaliteit van de afleveringen ook nog heeft opgeschroefd, maakt deze release alleen maar meer de moeite waard.


Label: Sony Pictures Releasedatum: 9 november 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!