Party: Houseqlassics - Night of the Knights

Een typisch Nederlandse griep zorgde er helaas voor dat een hele avond Houseqlassics te veel was voor mijn zieke lijf. Het prille begin en het allerlaatste einde heb ik daarom tot mijn grote spijt moeten missen. Grote spijt, omdat wat ik wel heb gezien en gehoord ontzettend vermakelijk was!

Na middernacht begon mijn avond pas, met een stukje 100% Isis. Hier en daar wat rondkijken, ontdooien (want wat was het buiten koud!) en al een beetje beginnen met bewegen. Rustig aan beginnen, tot ik bij Vince binnenstapte. Die zette er meteen de beuk in, de sfeer in de zaal was al af te lezen aan de vele dansende mensen, iedereen had er zin in!


Van Vince naar nog beter, Miss Monica! Links en rechts werd me meteen al gezegd dat het die avond niet meer beter zou kunnen en eigenlijk klopte dat gewoon helemaal. Heerlijke platen, het intieme sfeertje van de kleine zaal, een Miss Monica die er zelf ook een gezellige avond van maakte, gewoon precies zoals het hoort! The Horrorists konden me gestolen worden, pas bij het begin van The Stunned Guys keerde ik terug naar de Black Box. Een paar gekke Italianen gingen uit hun dak vooraan in het midden, geheel begrijpelijk want ook The Stunned Guys deden het uitstekend. Weliswaar minder genieten dan bij Miss Monica, maar des te harder werd er gedanst.

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Hopelijk kon The Prophet zo nuchter denken toen hij vlak na het begin van zijn set te maken kreeg met stroomuitval. Tenminste, dat leek het probleem, de geluidsinstallatie wilde niet meer. De apparatuur op het podium en de lichtinstallatie bleven het doen, maar minutenlang bleef het stil in de grote zaal. Echt rumoerig werd het niet, het publiek bleef redelijk positief en reageerde alleen maar enthousiaster toen de muziek uiteindelijk weer begon. Paul Jay en Spider Willem, die achtereenvolgens draaiden in de kleine zaal, konden me niet zo boeien. Een mixfoutje, een net wat minder samenhangende set, noem me te kritisch maar ik bracht mijn tijd liever in de grote zaal door. Totdat daar Uzi begon, waar ik eigenlijk ongeveer hetzelfde over kan zeggen.


Toch maar weer naar de kleine zaal, waar DJ Gizmo inmiddels was begonnen. Na de minder drukke tijd bij de DJ's ervoor, was de kleine zaal weer volgelopen en was de geweldige sfeer van eerder die avond terug. Gizmo had er zin in en beukte er lekker op los. Tot groot plezier van de fans die zich vlak voor zijn neus hadden verzameld. Vlak voordat in de grote zaal DJ Isaac begon, moest ik het opgeven voor die avond. Moe maar voldaan stapte ik in de auto en begon ik aan mijn reis huiswaarts. Een geweldige avond Houseqlassics achter de rug.

Conclusie

Muzikaal gezien was de vorige Houseqlassics misschien een tikkeltje beter, maar deze editie was alles behalve slecht. Bovendien was de sfeer een stuk beter, waardoor ik een heerlijke avond heb gehad, ondanks mijn griep! De volgende keer ben ik er weer!

Houseqlassics krijgt van mij een 8.