De digitale euro is weer een stapje dichterbij, ga jij het straks gebruiken?

De komst van de digitale euro is een klein stapje dichterbij. Het is een digitale vorm van contant geld dat door de ECB wordt uitgegeven en voor iedereen in het eurogebied beschikbaar is. Ga jij straks de digitale euro gebruiken?

Euro (@ DilokaStudio on Freepik)
Euro (@ DilokaStudio on Freepik)

Door publiek geld beschikbaar te stellen voor digitale betalingen kan een digitale euro het leven voor iedereen gemakkelijker maken. Men zou er altijd en overal kosteloos mee kunnen betalen. Dit kan de monetaire soevereiniteit van het eurogebied versterken en de concurrentie in de Europese betaalsector bevorderen.

Een digitale euro kan worden opgeslagen in een elektronische portemonnee bij de bank of bij een publieke aanbieder. Men zal alle gebruikelijke elektronische betalingen – bij de winkel om de hoek, online en met familie en vrienden – kunnen uitvoeren met uw telefoon of kaart, zowel online als offline.

In de voorbereidingsfase, die begint in november 2023, bereidt de ECB zich verder voor op de ontwikkeling van een digitale euro. Daarbij wordt verdergegaan met de bevindingen uit de onderzoeksfase.

853 stemmen , laatste: 20-11-2023, 13:57