Taylor Swift spreekt haar steun uit voor Kamala Harris

De Amerikaanse popster Taylor Swift heeft direct na het verkiezingsdebat tussen Kamala Harris en Donald Trump haar steun uitgesproken voor de Democratische presidentskandidaat Harris en haar running mate Tim Walz.

Swift plaatste op Instagram een afbeelding met een uitgebreide tekst, waarin ze uitlegde waarom ze de Amerikaanse vicepresident Harris steunde. "Zoals velen van jullie heb ik vanavond naar het debat gekeken". Swift schrijft dat ze de standpunten en plannen van de presidentskandidaten nauw volgt, en geeft haar 283 miljoen volgers het advies om dat ook te doen. 

Volgens Swift vecht Harris voor de  juiste rechten en doelen. "Ik denk dat ze een stabiele, begaafde leider is en ik geloof dat we zoveel meer kunnen bereiken in dit land als we ons laten leiden door kalmte en niet door chaos", vervolgde de zangeres. 

Swift reageerde ook op de AI-foto's die Trump deelde van de zangeres die zogenaamd haar steun voor hem uitsprak. "Dat deed mij besluiten dat ik als kiezer heel transparant moet zijn over mijn keuze bij deze verkiezingen, en ik ga op Kamala Harris stemmen. De eenvoudigste manier om desinformatie te bestrijden is de waarheid verspreiden.”