Gordon mag gewoon gay zijn in Dubai, middelvinger opsteken levert reisverbod op

Gordon deelt in een interview met Party zijn ervaringen over het leven in Dubai. Hoewel homoseksualiteit officieel niet wordt getolereerd in het land, merkt de zanger en tv-persoonlijkheid dat er toch een soort gedoogbeleid heerst. "We wonen daar met 4 miljoen expats. Van hen zijn er zeker 1 miljoen die op hetzelfde geslacht vallen, maar dat zegt niet iedereen en dat lees je ook nergens. Ze gedogen het, laat ik het zo zeggen. Ik heb zelfs op een gayfeest gestaan op het strand in Dubai met rainbow flags en weet ik veel wat. Het is verboden maar je gaat er niet de gevangenis voor in", legt hij uit.

Gordon heeft echter ook de minder tolerante kant van Dubai ervaren. Hij vertelt over een incident waarbij hij publiekelijk zijn middelvinger opstak naar een vrouw. Dit leidde tot serieuze consequenties: "Die is naar de politie gegaan en heeft aangifte gedaan, waardoor ik een reisverbod heb gekregen van vijf maanden. Oftewel: mijn paspoort werd ingenomen." Naast het reisverbod kreeg hij ook een flinke boete opgelegd van omgerekend 50.000 euro. "Dat heeft er wel ingehakt voor mij, want als jij in een land vastzit waar je niet meer uit kan, dat is echt een pressiemiddel. Dan kun je net zo goed een gevangenisstraf hebben."

Ondanks deze straffen blijft Gordon positief over het leven in Dubai. Hij benadrukt de vele mogelijkheden en het luxe leven dat de stad te bieden heeft. Voor hem wegen de voordelen van het leven in Dubai zwaarder dan de nadelen, hoewel hij zich bewust is van de culturele en wettelijke beperkingen die het land met zich meebrengt. Gordon's verhaal werpt een licht op de complexe balans tussen vrijheid en beperkingen in Dubai voor expats.