Barcelona en Atletico beginnen kwartfinales Champions League met winst

In de Champions League zijn woensdagavond in de derde en vierde kwartfinales de heenwedstrijden gespeeld. De Spaanse clubs stonden er goed bij: Atletico Madrid won thuis van Borussia Dortmund, FC Barcelona klopte Paris Saint-Germain in Parijs. De returns staan op 16 april op de planning, volgende week dinsdag.

Atletico Madrid - Borussia Dortmund
Atletico schoot uit de startblokken, al na vier minuten werkte Rodrigo de Paul een mooie aanval op keurige wijze af voor 1-0. Axel Witsel zag amper twee minuten later een fantastisch hakje nét uit het doel getikt worden, maar na een half uur verdubbelde de score alsnog: Samuel Lino stond volledig vrij en kon de 2-0 binnen schieten.

Twintig minuten voor tijd had De Paul alle ruimte voor de 3-0, maar hij schoot mis en vijf minuten later was het Dortmund dat scoorde: invaller Sebastien Haller schoot zeer fraai binnen vanuit de draai. Kort voor het einde knalde Jamie Bynoe-Gittens namens de Duitsers nog hard op de lat en daar bleef het bij: Atletico won met 2-1.

Paris Saint-Germain - FC Barcelona
Na een openingsfase met over en weer wat kansen was het Raphinha die tien minuten voor rust de score opende met een mooi binnengetrapte goal. Kort na rust stond het alweer gelijk: Ousmane Dembélé schoot vanuit een moeilijke hoek binnen, drie minuten later bracht Vitinha de Parijzenaren zelfs op een 2-1 voorsprong.

Lang konden ze daar niet van genieten, amper tien minuten later was het wederom Raphinha die een lange pass van achteren op heerlijke wijze het doel in volleerde: 2-2. Een kwartier voor tijd kwam Barcelona weer op voorsprong, Andreas Christensen kopte zijn eerste Champions League-goal voor Barça binnen en hielp zijn ploeg zo aan een 2-3 zege.