Fallout 2 in Fallout 4-engine met Project Arroyo

De beste Fallout-game ooit gemaakt, Fallout 2, wordt door een mod-team onder de naam Project Arroyo van de grond af opnieuw opgebouwd in de Fallout 4 Creation Engine. Het was enkele jaren stil rondom dit project, maar afgelopen week werd er een nieuwe trailer met voortgang getoond.

De modders hebben nu een toffe trailer uitgebracht waarin verschillende omgevingen uit de klassieker naast de nieuwe '3D-variant' worden gelegd. Het team achter Project Arroyo heeft grote ambities, zo is het plan om insignificante locaties zoals lege woestijngebieden te beperken, maar de bestaande settlements juist uit te breiden om uiteindelijk op een speelbaar gebied van tweemaal de omvang van Fallout 4 uit te komen.

Voor liefhebbers van de klassieke games - er wordt ook gewerkt aan een soortgelijke reboot voor de allereerste Fallout-game - klinkt het allemaal erg veelbelovend. Helaas weten we uit het verleden dat dergelijke (te) ambitieuze mods uiteindelijk ook heel vaak op helemaal niets uitlopen. Bekijk de vergelijkingstrailer voor Project Arroyo hieronder.