Uitslag Vitesse - Sparta

Vitesse heeft dinsdagavond opnieuw verloren in de eredivisie. Tegen Sparta verloren de Arnhemmers met 1-4 en daarmee komt directe degradatie steeds dichterbij. Het verschil met de nummer zestien Excelsior is minimaal vijf punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Vitesse keek na zeven minuten al tegen een achterstand aan. Shunsuke Mito zorgde voor de openingstreffer en een kwartier na de 0-1 verdubbelde Pelle Clement de score na een assist van Koki Saito. Saito maakte vlak voor rust ook nog de 0-3 nadat de Japanner in de verre hoek raak schoot.

Vitesse scoorde in de blessuretijd van de eerste helft nog wel de 1-3 via een kopbal van Kacper Kozlowski, maar de zege van Sparta kwam nooit in gevaar. Vroeg in de tweede helft maakte Mike Eerdhuijzen zijn eerste eredivisie-doelpunt in dienst van Sparta. De bezoekers kregen nog kansen op een grotere score, maar het bleef bij 1-4.

Door de zege van Sparta stijgen de Rotterdammers naar de achtste plaats, terwijl de problemen van Vitesse groot zijn met een zeventiende plaats op vijf punten van de nummer zestien Excelsior.