Ajax kansloos uitgeschakeld in Conference League

Ajax is donderdagavond uitgeschakeld in de Conference League. In de return van de achtste finale gingen de Amsterdammers kansloos onderuit tegen Aston Villa. In Birmingham werd het 4-0.

Vorige week werd het nog 0-0 tussen Ajax en Aston Villa en mochten de Amsterdammers hopen op een vervolg in de Conference League, maar in Engeland maakte Ajax een matige indruk. Aston Villa kreeg in de openingsfase al wat kansjes, waarna Ollie Watkins halverwege de eerste helft vanuit een corner de 1-0 maakte. Ajax kon daar weinig tegenover zetten, maar in de extra tijd kregen de Amsterdammers uit het niets een kans op de gelijkmaker via Brian Brobbey, alleen werd zijn inzet van de lijn gehaald.

In de tweede helft besliste Aston Villa de wedstrijd snel. Een kwartier in de tweede helft maakte Leon Bailey de 2-0 en daarna liep de Engelse ploeg uit naar een 4-0 overwinning dankzij goals van Jhon Durán en Moussa Diaby. Op dat moment stond Ajax met tien man na een rode kaart van Sivert Mannsverk.

Door de uitschakeling van Ajax zijn alle Nederlandse ploegen klaar in Europa.