11Bit Studios toont gameplay The Alters

Tijdens de Xbox Partner Preview showcase gisteravond is een officiële gameplay trailer getoond van The Alters. De game werd in 2022 al aangekondigd met een CGI trailer, maar nu weten we dus ook hoe het daadwerkelijke spel eruitziet.

The Alters komt van 11Bit Studios, de ontwikkelaar van indie-pareltje This War of Mine en de meedogenloze survival-RTS Frostpunk. Volgens de Poolse ontwikkelstudio is hun nieuwe game in veel opzichten vergelijkbaar met This War of Mine, al zijn zowel de setting als de gameplay totaal anders, wat ook wel blijkt uit de gameplaybeelden.

In The Alters spelen we als Jan Dolski, een typische Jan-met-de-pet die gestrand is op een verre planeet. Het voordeel is dat hij een state-of-the-art mobiele basis tot zijn beschikking heeft die over allerlei geavanceerde snufjes beschikt. Hij kan deze enorme basis alleen niet in zijn eentje besturen. De oplossing: het gebruik van Rapidium, een mysterieuze substantie waarmee Jan kloons van zichzelf kan maken.

Bekijk de trailer hieronder. The Alters verschijnt later dit jaar voor Xbox Series X|S, PlayStation 4 , PlayStation 5 en pc.