Uitslag FC Volendam - NEC

NEC heeft vrijdagavond eenvoudig gewonnen bij FC Volendam. De Nijmegenaren wonnen met 2-5 en stijgen naar een knappe zesde plaats.

Dinsdag had NEC via verlengingen nog de finale bereikt van het KNVB-toernooi. Tegen Volendam leken de Nijmegenaren vroeg tegen een achterstand aan te kijken, maar het doelpunt na acht minuten werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Daarna nam NEC over en bij rust stond de ploeg van Rogier Meijer al met 0-3 voor. Sontje Hansen zorgde voor de openingstreffer en later maakten ook Kodai Sano en Sylla Sow hun doelpunten.

Direct na rust maakte Vivaldo Semedo de 1-3 en mocht Volendam nog een beetje hopen op een resultaat, maar dat zou er niet komen voor Volendam. Een kwartier later maakte Rober González de 1-4, Volendam kwam terug tot 2-4 via Zach Booth, waarna Lars Olden Larsen in de negentigste minuut voor de 2-5 zorgde.