De Bossche Bol is 100 jaar !

Koffie is natuurlijk heerlijk maar je wil er toch ook wel iets bij? Een Bossche bol bijvoorbeeld! Voor de koffieliefhebbers onder ons die nog nooit van een Bossche of Chocolade bol gehoord hebben: dit is een traditioneel Nederlands gebakje dat zijn oorsprong vindt in de stad ‘s-Hertogenbosch, ook wel bekend als Den Bosch. Dit jaar bestaat de Bossche Bol 100 jaar !

De Bossche Bol bestaat uit een grote soes gevuld met slagroom en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. De bol is meestal groot van formaat en wordt vaak geserveerd als dessert of bij de koffie. Het is een populaire lekkernij in Nederland en wordt vaak geassocieerd met de stad Den Bosch.

Als je aan een Bosschenaar vraagt waar je naartoe moet om een èchte Bossche bol te proeven, dan stuurt deze je gegarandeerd naar de stationsweg. Het nummer zegt die er niet bij want de bakkerij van Jan de Groot is over het algemeen prima te herkennen aan de lange rij voor de deur. Inmiddels maakt hier de derde generatie al ruim 85 jaar deze Brabantse lekkernij.

Dat vakmanschap proef je want alhoewel de bol op veel plekken gemaakt wordt, steken de echte er toch wel met kop en schouders bovenuit. Die rij voor de deur staat er echt niet voor niks !

Bossche bol
Bossche bol