De mensheid is niet langer de baas in Kingdom of the Planet of the Apes-trailer

Het duurt nog even voordat de filmserie is aanbeland bij de situatie die Charlton Heston ervoer in Planet of the Apes (1968), maar de vierde film in de huidige Apes-serie, die een nieuwe trilogie moet inluiden, toont de volgende stap in de evolutie. De eerste beelden hiervoor zijn nu te zien in een nieuwe trailer.

Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich af in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort en leven in harmonie samen, maar leiden de mensen een ondergedoken leven. Terwijl een nieuwe, tyrannieke apenleider zijn imperium opbouwt, maakt een jonge aap een aangrijpende reis die er voor zorgt dat hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.

De film is geregisseerd door Wes Ball. Castleden zijn onder andere Owen Teague (IT), Freya Allan (The Witcher), Kevin Durand (Locke & Key), Peter Macon (Shameless) en William H. Macy (Fargo). Kingdom of the Planet of the Apes is in bioscopen te zien vanaf 8 mei.