IsraŽl bevrijdt tijdens speciale actie in Rafah twee gijzelaars

Het Israëlische leger heeft twee gijzelaars bevrijd in de Gazastrook. De twee mannen werden ontvoerd tijdens het bloedbad door Hamas op 7 oktober.

Beiden mannen, 60 en 70 jaar oud, hebben een Israëlische / Argentijnse nationaliteit. Ze verkeren, hoewel sterk vermagerd, in goede gezondheid. Beiden zijn naar een ziekenhuis gebracht voor een medisch onderzoek, waar ze herenigd zijn met hun familie.

De bevrijding is uitgevoerd door een gezamenlijke operatie van het leger, de veiligheidsdienst en de Israëlische politie in Rafah.

Hierbij vond een hevig vuurgevecht plaats, terwijl er tegelijkertijd een luchtaanval werd uitgevoerd om de special forces in staat te stellen zich terug te trekken. Volgens ooggetuigen waren er vliegtuigen, tanks en schepen betrokken bij de aanvallen.

Volgens premier Benjamin Netanyahu zal Israël geen enkele kans voorbij laten gaan om meer gijzelaars die worden vastgehouden door Hamas in Gaza te bevrijden. Er zouden op dit moment nog 136 mensen in Gaza worden vastgehouden door Hamas, maar volgens Israëlische militaire bronnen zijn van deze gijzelaars minstens 30 niet meer in leven.