Uitslag sc Heerenveen - Ajax

Ajax heeft zondag een pijnlijke nederlaag in de eredivisie geleden. In Friesland tegen sc Heerenveen werd er met 3-2 verloren.

Bij rust keek Ajax tegen een 2-0 achterstand aan. Na iets meer dan tien minuten kwam Heerenveen op voorsprong dankzij een rake kopbal van Pelle van Amersfoort en vlak voor rust zorgde Osame Sahraoui voor de 2-0.

Direct na rust ging het niet veel beter voor de Amsterdammers. In de eerste minuut van de tweede helft maakte Van Amersfoort zijn tweede van de middag en leek Ajax een kansloze wedstrijd te spelen. Al viel de 3-1 door een eigen doelpunt van Pawel Bochniewicz snel en tien minuten voor tijd maakte invaller Chuba Akpom de aansluitingstreffer.

Ajax mocht nog hopen op een gelijkspel in Friesland en leek dat ook te krijgen nadat Sven van Beek de bal in eigen doel leek te werken, maar volgens de scheidsrechter werd de bal net op tijd weggewerkt. En omdat de VAR geen overtuigend bewijs had bleef de beslissing van de scheids staan en won Heerenveen met 3-2 van Ajax.