Van Gerwen wint Premier League-avond in Berlijn

In de Mercedes-Benz Arena in Berlijn is donderdagavond de tweede avond van de Premier League Darts afgewerkt. Het algehele niveau in het minitoernooitje was uitermate hoog, met een gemiddelde van boven de 100 punten over zeven wedstrijden en een totaal van 49 180's.

Kwartfinales
Nathan Aspinall begon fantastisch tegen Michael van Gerwen, maar The Asp zakte vervolgens steeds verder weg en Van Gerwen kon het met 6-4 afmaken. Vervolgens begon Gerwyn Price erg sterk tegen Michael Smith, maar met onder meer een 170-finish kwam de Engelsman terug tot 3-3. Op 5-4 trok Price de stand met een 170-finish gelijk en in de beslissende leg maakte Smith het alsnog af: 6-5.

Luke Littler en Rob Cross maakten er een spannende wedstrijd van, waarin Littler uiteindelijk in de beslissende leg te sterk was: 6-5. Peter Wright opende nog goed tegen Luke Humphries, maar de wereldkampioen kwam terug, zette op 5-4 een score van 181 weg op 32 en maakte dat met twee keer dubbel-8 af.

Halve finales
Van Gerwen schoot uit de startblokken en kwam in rap tempo met 4-1 voor, maar Smith liet zich niet kennen en draaide het om naar 5-4. Van Gerwen trok er een beslissende leg uit en nadat hij een negendarter liet liggen maakte de Brabander het alsnog af: 6-5.

De halve finale tussen Littler en Humphries ging weer mooi gelijk op en voor de vierde keer op de avond moest er een beslissende leg gespeeld worden. Daarin was Littler na drie matige eerste darts dan toch op knappe wijze het sterkst: 6-5.

Finale
Littler opende sterk en won de eerste twee legs, maar Van Gerwen knokte zich terug en vanaf 3-3 ging het gelijk op. De Engelsman liet in de elfde en laatste leg twee matchdarts liggen, waarna Van Gerwen zijn kans wel greep: 6-5, zijn eerste zege van het jaar was een feit.