Uitslag FC Twente - RKC

FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen RKC gewonnen. In Enschede wonnen de Tukkers met 3-0 mede door een goal van nieuwkomer Myron Boadu.

Halverwege de eerste helft kwam FC Twente op voorsprong dankzij een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel. RKC kreeg een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de aanvallers uit Waalwijk waren niet scherp voor het doel. Halverwege de tweede helft besliste Myron Boadu de wedstrijd. De 23-jarige spits had maar één minuut nodig om het doel te vinden. Na een duel tussen de doelman van RKC kon hij voor open goal binnenschieten.

Na zijn doelpunt kreeg de spits ook nog een goede mogelijkheid voor zijn tweede doelpunt. Die werd echter gekeerd door RKC-doelman Etienne Vaessen, waarna Younes Taha uit een rebound de 3-0 maakte.

Door de zege staat FC Twente op een stevige derde plaats.