Uitslag sc Heerenveen - AZ

sc Heerenveen en AZ hebben zondag de punten gedeeld in Heerenveen. De Friezen leken op weg naar de overwinning, maar door een fout van doelman Andries Noppert werd het alsnog 2-2.

Na zes minuten werd de wedstrijd al stilgelegd doordat vanaf de tribunes vuurwerk werd gegooid. Na een pauze van twintig minuten werd het duel weer hervat en kwam AZ op voorsprong via Vangelis Pavlidis. Vijf minuten was het echter alweer gelijk door een eigen doelpunt van Jordy Clasie. AZ moest vlak voor rust met tien man verder na een directe rode kaart van Denso Kasius.

Na rust nam Heerenveen de wedstrijd over. Snel in de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong via Luuk Brouwers, die een voorzet van Osame Sahraoui binnenwerkte. AZ moest op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook een aantal kansen op de 2-2, maar die waren niet besteed aan de aanvallers van AZ en Heerenveen leek er met de zege ervandoor te gaan, tot Andries Noppert in de fout ging. Een lange bal van Jens Odgaard kwam uit bij de keeper, die de bal vlak voor tijd tegen zijn eigen verdediger Bochniewicz schoot en deze binnen ging, waardoor het 2-2 werd in Friesland.