Frijns op Formule E-podium in Diriyah

Op het stratencircuit van Diriyah is zaterdagavond de tweede ePrix van het weekeinde in Saoedi-Arabië verreden. Ook dit keer was het niet de meest sensationele race ooit, hoewel de verschillen rondom de podiumplekken wel een stukje kleiner waren.

Oliver Rowland vertrok met zijn Nissan vanaf poleposition, Robin Frijns stond er met de Envision naast. Op rij twee stonden de Jaguar van Nick Cassidy en de Penske van Stoffel Vandoorne, voor Jehan Daruvala's Maserati, Jake Hughes' McLaren, Sacha Fenestraz (Nissan), Jean-Eric Vergne (Penske), Sergio Sette Camara (ERT) en Pascal Wehrlein (Porsche) - Nyck de Vries zette zijn Mahindra op plek zeventien neer.

Frijns kende een topstart en pakte de leiding, gevolgd door Rowland, Cassidy, Vandoorne, Hughes en Daruvala. Na een paar ronden raakte Frijns de leiding kwijt op het moment dat hij de Attack Mode pakte, want Cassidy kwam onderlangs. Cassidy reed met zijn Jaguar wat weg en wist zelf Attack Mode te pakken zonder Frijns voorbij te laten gaan, hoewel de Jaguar-rijder later nog wel een tweede keer Attack Mode moest nemen.

Cassidy pakte zijn tweede en laatste Attack Mode een paar ronden later en behield de leiding, met Frijns, die ook zijn Attack Modes had gehad, vlak achter hem - Rowland voerde op forse afstand de rest van het veld aan, maar kwam met rasse schreden richting Frijns. Van een echte aanval was echter geen sprake meer en ook Frijns kon niet aanvallen. Cassidy reed zo dus naar de winst, voor Frijns en Rowland - De Vries finishte als vijftiende.