Dennis domineert race n bij ePrix Saoedi-Arabi, Frijns 10e

Op het stratencircuit van Diriyah in Saoedi-Arabië is vrijdagavond de tweede ePrix van het tiende Formule E-seizoen verreden. Het was de eerste van twee races, zaterdag staat om 18.00 uur nog een race op het programma in Diriyah.

Jean-Eric Vergne zette zijn Penske op poleposition, met Mitch Evans in zijn Jaguar naast hem. Jake Dennis van Andretti stond op de derde plek, naast ERT-coureur Sergio Sette Camara en voor Norman Nato (Andretti), Pascal Wehrlein (Porsche), Nick Cassidy (Jaguar), Maximilian Günther (Maserati) en McLaren-coureurs Sam Bird en Jake Hughes - Robin Frijns (Envision) moest het doen vanaf plek twaalf, Nyck de Vries (Mahindra) stond op de 22e en laatste plek.

Vergne kende een topstart, maar achter hem werd stevig geknokt in de openingsfase. Toch behielden Evans, Dennis, Sette Camara en Nato hun positie, terwijl Bird opschoof van de negende naar de zesde plek. Al vrij snel gebruikte Vergne zijn eerste Attack Mode, waardoor Dennis er voorbij kon. Evans deed dat nog iets later en zo schoof Dennis op naar de leiding, tot hij zelf de Attack Mode pakte en Vergne weer langszij kwam.

De Attack Mode-dans ging nog even door tussen Dennis, Evans en Vergne en na negen ronden had Dennis de leiding én had hij nog vijf minuten Attack Mode te gaan. Een paar ronden later deed Evans een poging om Dennis' leiding over te nemen, maar hij verremde zich en had gelijk Vergne weer in zijn nek hijgen. Dat leverde Vergne nog iets later de tweede plek op, terwijl Nato, Sette Camara en een hele trein weer aan konden sluiten door het gevecht.

Tien ronden voor het einde werd Evans te grazen genomen door teamgenoot Cassidy, die in rap tempo naar voren was gereden. Evans kreeg de plek in de slotfase weer terug en dichtte het gat zelfs naar Vergne, terwijl Dennis onbedreigd naar de winst reed. Evans deed een alles-of-nietpoging in de laatste paar bochten, zonder succes: Vergne werd tweede, Cassidy derde, voor Bird en de verslagen Evans. Frijns moest het doen met plek tien, De Vries werd zeventiende.