Palworld na 3 dagen al ruim 5 miljoen keer verkocht

Palworld, het spel dat ook wel Pokémon met guns wordt genoemd, overtreft alle verwachtingen. Het is momenteel het meest gespeelde spel op Steam en is inmiddels meer dan 5 miljoen keer verkocht.

Op 19 januari kwam het spel uit voor zowel pc als Xbox Gamepass. Dit weekend heeft Palworld meer dan 1,2 miljoen gelijktijdige spelers bereikt op Steam. Dit zijn meer spelers dan spellen zoals Counter Strike 2, PUBG en DOTA2 over het algemeen bereiken. Palworld is het zesde spel ooit dat meer dan 1 miljoen gelijktijdige spelers weet te bereiken op Steam. Het spel van de ontwikkelaar PocketPair uit Tokyo kwam als een onverwacht succes en verbreekt het record van meest gespeelde in Japan ontwikkelde spel ooit. De vorige titelhouder was Elden Ring.

Palworld is een is een open wereld, actie-avontuur-overlevingsspel waarin je zogeheten Pals kunt vangen en gebruiken om jouw basis en spelervaring te verbeteren. Je kunt deze wezens gebruiken om bijvoorbeeld grondstoffen voor je te delven of, ze voor je laten vechten. De Pals kunnen tevens ook als eten worden gebruikt. Palworld krijgt wel behoorlijk wat kritiek van Pokémon liefhebbers. Zo zouden de Pals van PocketPair te veel lijken op bekende Pokémon en worden ze dus beschuldigd van plagiaat. Nintendo zelf heeft nog niet gereageerd. Palworld kampt momenteel met enige serverproblemen door het hoge aantal spelers en het onverwachte megasucces dat het spel heeft. PocketPair geeft aan bewust te zijn van de problemen en probeert het zo snel mogelijk op te lossen.