Don't Nod Studios onthult nieuwe adventure game Lost Records: Bloom & Rage

Don't Nod Studios, de ontwikelaars achter de populaire franchise Life is Strange hebben een nieuwe adventure game aangekondigd tijdens de Game Awards genaamd Lost Records: Bloom & Rage.

De ontwikkeling van de game was gestart tijdens de corona-epidemie, wat voor de meeste ontwikkelstudios nog al een uitdaging vormde. Don't Nod Studios adopteerde al snel een remote-work policy bedrijfsbreed, waarbij "het proces om een nieuw team op te zetten een interessante uitdaging was", aldus de Managing Director, Frederique Fourny-Jennings. Er is een klein team opgezet met een aantal belangrijke sleutelfiguren die ervaring hadden met de Life is Strange-franchise om dit nieuwe spel vorm te geven.

De premisse van het verhaal is als volgt:

De magische zomer van 1995 is er een van zelfontdekking en het smeden van onbreekbare banden voor middelbare schoolvrienden Swann, Nora, Autumn en Kat. Na 27 jaar geen contact te hebben gehad, brengt het lot hen weer samen om het lang verborgen geheim te confronteren dat hen deed beloven nooit meer met elkaar te praten.

"Bloom & Rage is de eerste game in het Lost Records-universum. We wilden natuurlijk doorgaan met het maken van verhalende avonturengames met een sterke focus op personages die mensen aanspreken. Bloom & Rage deelt veel DNA met onze vorige games, maar innoveert ook op sommige vlakken. Het maken van een universum en de verhalen daarin met elkaar laten samenhangen is iets waar we van hebben gedroomd. De mogelijkheden zijn eindeloos en de verhalen die we in dit universum kunnen vertellen zijn enorm. Don't Nod Montréal is hard aan het werk om deze ideeën en games tot leven te brengen!" waren de woorden van de Managing-Director, Frederique Fourny-Jennings.


De release datum van Lost Records: Bloom & Rage staat gepland voor eind 2024 voor in ieder geval het Xbox-platform. Andere platformen zijn nog niet bekend.