PSV na spectaculaire zege bij Sevilla dicht bij overwintering in Champions League

PSV heeft een belangrijke stap gezet in overwintering in de Champions League. De ploeg van Peter Bosz kwamen bij Sevilla FC terug van een 2-0 achterstand en na een rode kaart wonnen de Eindhovenaren met 2-3 dankzij een late goal van invaller Ricardo Pepi. Als Arsenal vanavond wint van Lens is PSV zeker van de achtste finales in de Champions League.

PSV had het lastig in Sevilla. De ploeg van Peter Bosz kon geen grip krijgen op het spel van Sevilla FC en halverwege de eerste helft kwamen de Spanjaarden via Sergio Ramos op voorsprong. Daarna leek de thuisploeg ook nog op 2-0 te komen via een snelle uitbraak, maar de goal werd afgekeurd vanwege hands. Ook was Youssef En-Nesyri via een kopbal dicht bij een goal, maar die eindigde op de lat. PSV kreeg via Hirving Lozano nog wel een kans, maar dat was ook meteen het laatste wat de Mexicaan liet zien. Hij viel uit met een hamstringblessure.

Snel in de tweede helft leek Sevilla FC de wedstrijd te beslissen. Na een lange bal kwam En-Nesyri alleen voor de keeper te staan en miste niet en zorgde daarmee voor de 2-0. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar PSV kreeg de hulp van Lucas Ocampos, die een rode kaart pakte na twee keer geel. Invaller Ismael Saibari maakte snel de aansluitingstreffer en PSV bleef daarna de druk opvoeren en tien minuten voor tijd kwam PSV uiteindelijk op gelijke hoogte. Yorbe Vertessen kopte de bal tegen Nemanja Gudelj aan, die daarna in eigen goal ging. In de negentigste minuut maakte een andere invaller Ricardo Pepi de winnende goal voor PSV en daarmee lijkt de ploeg van Peter Bosz heel dicht bij overwintering in de Champions League.