Feyenoord uitgeschakeld in Champions League na verlies tegen Atlético Madrid

Feyenoord is uitgeschakeld in de Champions League. De Rotterdammers verloren dinsdagavond het duel tegen Atlético Madrid met 1-3 en doordat Lazio Roma eerder op de avond wist te winnen van Celtic eindigt de ploeg van Arne Slot als derde in de poulefase.

Feyenoord moest minimaal één punt overhouden aan het duel met Atlético Madrid om kans te houden op overwintering in de Champions League, doordat Lazio Roma eerder op de avond met 2-0 had gewonnen van Celtic. De Rotterdammers begonnen ook nog wel aardig aan het duel tegen de Spaanse ploeg en was een aantal maal dreigend, maar na elf minuten kwam Atlético Madrid er ook gevaarlijk uit via Álvaro Morata, die inzet werd nog gekeerd door Justin Bijlow. Drie minuten later was het alsnog raak voor de Spanjaarden.

Uit een corner kwam Atlético Madrid op voorsprong. Na miscommunicatie viel de bal ongelukkig via de buik van Lutsharel Geertruida in het goal. Na de 0-1 kon Feyenoord er weinig tegenover stellen en stond het bij rust nog 0-1. Direct in de tweede helft was uitblinker Antoine Griezmann dicht bij de 0-2 via een uithaal, maar gelukkig eindigde die op de paal. Daarna kreeg Feyenoord mogelijkheden op de gelijkmaker via invaller Ayase Ueda en kreeg Santiago Giménez een goede kans, maar hij trapte over de bal heen. Daarna leek Mario Hermoso de wedstrijd te beslissen via een prachtig doelpunt. Uit een onmogelijke hoek lepelde hij de bal over Feyenoord-doelman Bijlow. De wedstrijd leek beslist en de Spanjaarden kregen kansen op 0-3, maar uit het niets maakte Feyenoord de aansluitingstreffer via Mats Wieffer, die bal kruislinks raak kopte. De hoop was maar even want vier minuten na de 1-2 zorgde Giménez met een eigen doelpunt voor de 1-3.

Feyenoord is doordat resultaat uitgeschakeld in de Champions League en gaan na de winterstop verder in de Europa League.