Ronhaar en Brand winnen wereldbeker veldrijden in Dublin

Pim Ronhaar heeft de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Dublin gewonnen. De Nederlander was na een prachtige wedstrijd in de slotfase te sterk voor Laurens Sweeck. Bij de vrouwen ging de winst naar Lucinda Brand, die won voor Ceylin del Carmen Alvarado.

Thibau Nys had in Dublin de beste start en zette zijn tegenstanders goed onder druk. De jonge Belg maakte vooral indruk in de zandstrook en nam daarbij een kleine voorsprong op Eli Iserbyt en Pim Ronhaar. Iserbyt liet het niet begaan en beet zich vast in de achtervolging op zijn landgenoot Nys en na een paar rondes kwam het weer samen. Ook Laurens Sweeck en Jens Adams en Joran Wyseure waren mee met de voorste.

Halfweg de cross zette Ronhaar zijn versnelling in. De Nederlander had goed geprofiteerd van het werk van de Belgen en zette zijn versnelling in. Ronhaar nam direct een kleine voorsprong en hield die vast tot aan de slotronde. Ide slotronde kwam Sweeck na een lekke band toch terug op het wiel van de Nederlander, maar in een sprintje met twee was Ronhaar toch de sterkste. Daarmee pakte de 22-jarige Nederlander zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen.

Bij de vrouwen ging de winst naar Lucinda Brand. Bij afwezigheid van wereldkampioene Fem van Empel en Nederlands kampioene Puck Pieterse was Brand samen met Ceylin del Carmen Alvarado de favoriete voor de winst en de twee Nederlandse vrouwen hadden ook de beste start in Dublin. Brand zorgde in de openingsronde direct voor het verschil. Ze een kleine voorsprong en die zou Brand gedurende de cross niet meer afstaan, al kwam Alvarado halfweg de cross nog bijna aansluiten. Daarna was het verzet gebroken en pakte Brand haar eerste wereldbeker van het seizoen.