Zware drone aanval op Rusland

Rusland vuurde eergisteren 75 Shahed drones richting Kyiv af. Hoewel het een kansloze actie was en Oekraïne er 74(!) van wist neer te halen besloot dat land afgelopen nacht Rusland een koekje van eigen deeg te geven. En Oekraïne had daar duidelijk meer succes mee.

In Moskou, Kaluga, Bryansk en vooral Tula zijn veel explosies gemeld. Zelfs zoveel dat een bewoner van die laatste stad de wanhoop nabij was en vond dat Joe Biden Patriots zou moeten leveren.

Het Russische ministerie liet weten dat er 's nachts elf Oekraïense drones werden onderschept. Ze zouden uit de lucht zijn geschoten boven de regio's Moskou, Tula, Kaluga en Bryansk in de buurt van Oekraïne. De drone-aanval door Kyiv zou volgens Rusland zijn verijdeld, maar verdere details werden niet gegeven. In Tula raakte een persoon licht gewond toen brokstukken van een drone op een woongebouw vielen.

Een andere drone werd afgeweerd in de buurt van de stad Podolsk in de zuidelijke regio Moskou. De informatie kon niet onafhankelijk worden geverifieerd. De burgemeester van Moskou, Sergei Sobyanin, schreef op Telegram dat de luchtverdediging een grote drone-aanval op de hoofdstad had verijdeld. De gouverneur van de regio Bryansk, Alexander Bogomas, schreef op Telegram dat er twee drones waren neergeschoten boven de regio.