Mountainbikester Pieterse pakt ook World Cup-eindzege op shorttrack

In het Canadese Mont-Sainte-Anne worden deze week de laatste World Cup-wedstrijden van het seizoen in het mountainbiken afgewerkt. Vrijdagavond stonden de shorttrackwedstrijden op het programma, waarin de World Cup-klassementen nog beslist moesten worden.

Vrouwen
Puck Pieterse verzekerde zich een week eerder in Snowshoe al als eerste Nederlandse én als jongste ooit van de eindzege in de algemene World Cup, vrijdagavond kon ze dat ook doen in de shorttrack. Daar bleef aanvankelijk een flinke groep bij elkaar, tot de Française Loana Lecomte, de Australische Rebecca Henderson en de in topvorm verkerende Laura Stigger uit Oostenrijk in de aanval gingen.

Pieterse kon het niet helemaal volgen, maar voerde wel het groepje daarachter aan, waar haar concurrente - de Zwitserse Alessandra Keller - uit was gelost. In de slotronde legde Stigger de rest een furieus tempo op en dat was onhoudbaar: zij boekte een fraaie zege, voor Lecomte en Henderson. De Britse Evie Richards finishte als vierde, Pieterse werd vijfde en pakte daarmee haar tweede World Cup-titel in haar debuutseizoen bij de senioren.

Mannen
De Duitser Luca Schwarzbauer en Jordan Sarrou uit Frankrijk waren de gegadigden voor de titel en beiden zaten constant prima voorin. Een grote groep bleef tot in de slotfase samen, tot Victor Koretzky de aanval opende. Er stond geen maat op de pure snelheid van de Fransman, die overtuigend naar de winst reed, voor Sarrou en de Amerikaan Christopher Blevins. Schwarzbauer finishte als zevende, maar dat was wel ruimschoots voldoende voor de eindzege.