Evenepoel pakt voor derde keer ritwinst in Vuelta, eindzege van Kuss is bijna binnen

Remco Evenepoel heeft een nieuwe ritzege te pakken in deze Ronde van Spanje. De Belgische kampioen was mee in de vroege vlucht en rondde het solo af. Voor Evenepoel was het alweer zijn derde ritzege deze Vuelta. Sepp Kuss behield de leiderstrui en is bijna zeker van de eindzege.

De achttiende etappe in de Ronde van Spanje was de laatste bergrit met meer dan 4600 hoogtemeters en met aankomst op de Peurto La Cruz de Linares. Remco Evenepoel had zijn zinnen gezet op de etappe en de Belg was dan ook mee in de vroege vlucht en direct werd duidelijk dat de kopgroep voor de ritzege zou gaan strijden. De vluchters met Evenepoel, en ook met Max Poole en Damiano Caruso kregen meer dan tien minuten voorsprong. Op de voorlaatste klim reed Evenepoel iedereen uit zijn wiel en hij zou vervolgens met bijna vijf minuten winnen voor Caruso.

Bij de klassementsrenners heeft Jumbo-Visma duidelijk de kaart getrokken van Sepp Kuss. Op de slotklim was de eerste serieuze aanval van Mikel Landa, maar bij de Nederlandse ploeg was er nooit paniek. Onder aanvoering van Jonas Vingegaard met in zijn wiel Primoz Roglic en Kuss reden ze het gat weer dicht. Ook bij een versnelling van Juan Ayuso reed Vingegaard het gat dicht voor zijn kopman Kuss. In de laatste honderd meters liet Vingegaard lopen en zo pakte Kuss nog wat extra seconden op zijn Deense teamgenoot en bedraagt het verschil nu zeventien seconden.

Results powered by FirstCycling.com