Ram en Salisbury schrijven historie op US Open, Kazachs-Fins duo maakt stunt af

Op de US Open in New York zijn twee van de drie titels in het dubbelspel vergeven. De finale bij de mannen stond vrijdagavond op het programma, zaterdagavond was het tijd voor de eindstrijd bij de gemengde dubbels - van Nederlandse deelname was al even geen sprake meer.

Mannendubbels
De Amerikaan Rajeev Ram en zijn Britse kompaan Joe Salisbury wonnen de vorige twee edities en probeerden als eerste koppel in het moderne tennistijdperk - en de eersten sinds 1914 - drie keer op rij de titel te pakken. Daarvoor moesten de nummers drie van de plaatsingslijst afrekenen met de Indische veteraan Rohan Bopanna en de Australiër Matthew Ebden, als zesde geplaatst, en na een stroeve start kregen Ram en Salisbury dat voor elkaar: 2-6, 6-3, 6-4.

Gemengde dubbels
De als eerste geplaatste Amerikanen Jessica Pegula en Austin Krajicek stonden in de finale tegenover het verrassende Kazachs-Finse duo Anna Danilina/Harri Heliövaara. Die bleven hun droomtoernooi doorzetten, ondanks hier en daar een misverstandje over wie een smash terug zou slaan, en pakten met 6-3, 6-4 de titel, voor beiden met afstand het grootste succes uit hun carrière.

Zondag wordt de vrouwendubbelfinale gespeeld.