PvdA/GL: 'Timmermans geloofwaardig als toekomstig minister-president'

Frans Timmermans wordt voorgedragen als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen door de besturen van PvdA en GroenLinks. Er zijn geen andere kandidaten. De leden van beide partijen hebben de mogelijkheid om de komende tijd te stemmen over de lijsttrekker, hoewel dit slechts een formaliteit is.

De uitslag van de stemming zal op 22 augustus bekend worden gemaakt. Een interne commissie heeft unaniem aanbevolen om Timmermans voor te dragen. Volgens de commissie is hij de perfecte kandidaat om het gezamenlijke groene en sociale gedachtegoed van GroenLinks-PvdA overtuigend uit te dragen, en de gezamenlijke besturen nemen deze aanbeveling over.

De commissie ziet Timmermans als een leider die in staat is om de diepgaande tegenstellingen in de samenleving te overbruggen. Hierdoor is hij zeer geschikt om de linkse samenwerking te vertegenwoordigen en geloofwaardig te zijn als beoogd minister-president.

Timmermans noemt het een groot voorrecht om als lijsttrekker te worden voorgedragen. "Het woord is nu aan de leden." Hij wil het vertrouwen in elkaar en in de overheid herstellen, "zodat we in staat zijn de grote uitdagingen het hoofd te bieden waar ons land voor staat".