Dubbelaars Koolhof, Middelkoop en Schuurs naar achtste finales op Roland Garros

Op het gravel van Roland Garros in Parijs zijn de Nederlandse tennissers lekker bezig in het dubbelspel. Vrijdag kwamen er weer vier duo's met een Nederlands tintje in actie en dat leverde voor alle vier een overwinning op.

Mannendubbel
De als eerste geplaatste Wesley Koolhof en Neal Skupski stonden tegenover Pedro Cachin uit Argentinië en diens Chinese kompaan Wu Yibing. Dat werd niet al te ingewikkeld voor het Nederlands-Britse duo: 6-4, 6-2. Matwé Middelkoop speelde samen met de Duitser Andreas Mies, met wie hij als twaalfde is geplaatst, tegen het Franse wildcardduo Jonathan Eysseric/Harold Mayot, dat met 7-5, 6-3 verslagen werd.

Vrouwendubbel
Demi Schuurs is met de Amerikaanse Desirae Krawczyk als vijfde geplaatst in Parijs en had het in de tweede ronde niet bepaald lastig: Jasmine Paolini en Martina Trevisan uit Italië werden met twee keer 6-2 vakkundig opzij geschoven.

Gemengd dubbel
Middelkoop kwam nog een keer in actie, dit keer in de eerste ronde samen met de Indonesische Aldila Sutjiadi. Ze namen het op tegen Anna Danilina uit Kazachstan en de Mexicaan Santiago Gonzalez, die met 6-3, 6-2 niet al teveel problemen opleverden.