'Rusland heeft gefaald in OekraÔne, volksopstand op komst als in 1917'

Poetin's favoriete restauranthouder en privé-legerleider Yevgeny Prigozhin zegt in een interview dat Rusland's oorlog in Oekraïne mislukt is. Ook zei hij dat het Wagner zo'n 10.000 gesneuvelde huurlingen en daarnaast nog eens 10.000 gesneuvelde gevangenen gekost heeft om Bakhmoet in te nemen. "Fuck knows how, but we’ve militarised Ukraine!"

Prigozhin, de oprichter van de Wagner-huursoldatengroep, waarschuwt dat Rusland een revolutie zou kunnen meemaken die vergelijkbaar is met die van 1917 en het conflict in Oekraïne verliest omdat de Russische elite de oorlog niet serieus zou nemen.

Hij beschreef dat er in Rusland een zogenaamd optimistische visie heerste dat het Westen de oorlog beu zou worden en China een vredesakkoord zou sluiten, maar dat hij daar persoonlijk niet in gelooft. Als gewone Russen hun kinderen terug krijgen in zinken doodskisten terwijl de kinderen van de elite 'hun reet schudden' in de zon, zou Rusland te maken krijgen met onrust onder de bevolking zoals voor de revolutie van 1917 die een burgeroorlog ten gevolg had.