Elon Musk vraagt ex CNN presentator Don Lemon naar Twitter te komen

Elon Musk heeft Don Lemon - die vorige maand werd ontslagen bij CNN na een reeks blunders als co-host van "CNN This Morning" - uitgenodigd om zijn carrière nieuw leven in te blazen door een show op Twitter te lanceren.

"Heb je overwogen om je show op dit platform te doen? Misschien het proberen waard," schreef Musk woensdag in antwoord op Lemon's vurige tweet van 24 april, de dag dat hij de zak kreeg bij CNN. "Je zult een groter publiek hebben," voegde Musk eraan toe.

Een vertegenwoordiger van Lemon reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Lemon werd vorige maand ontslagen bij CNN na een reeks schandalen, waaronder het maken van seksistische opmerkingen over de 51-jarige GOP presidentskandidaat Nikki Haley, die volgens hem "niet in de bloei van haar leven was", evenals aanvaringen met zijn 'CNN This Morning' co-host Kaitlan Collins.

Destijds tweette de 57-jarige presentator dat hij nooit "enige aanwijzing" had gekregen dat hij niet bij CNN zou kunnen blijven werken heeft hij een advocaat ingehuurd om zijn ontslag te onderzoeken.

Musk's aanbod komt een dag nadat voormalig Fox News presentator Tucker Carlson, die toevallig ook op 24 april werd ontslagen bij zijn netwerk, zei dat hij een show zou beginnen op Twitter.