Kok is eerste Nederlandse wereldkampioene op 500 meter ooit, Stolz wint bij de mannen

Femke Kok is als eerste Nederlandse schaatsster ooit wereldkampioene op de 500 meter geworden. Op de kortste afstand in het schaatsen noteerde ze een tijd van 37,28 en pakte daarmee de winst. Bij de mannen pakte de 18-jarige Jordan Stolz de winst in een fabelachtige tijd van 34,10.

Kok kende nog geen goed seizoen en de 22-jarige sprintster stond dit jaar nog niet op het podium bij wereldbekerwedstrijden, maar op het WK stond ze er. Kok opende haar race in 10,35 en legde daarmee de basis voor de winst op de 500 meter. Ze won in een tijd van 37,28 en pakte de zege voor Vanessa Herzog en Jutta Leerdam. Topfavoriete Kim Min-Sun kwam niet verder dan een vierde plaats.

Bij de mannen ging de winst naar Jordan Stolz. Het 18-jarige talent reed naar een geweldige tijd van 34,10, de tweede tijd ooit in Heerenveen. Het 18-jarige Amerikaanse supertalent reed tegen de Japanner Yuma Murakami, die met 9,37 de snelste opening van het hele deelnemersveld in huis had. Stolz lag op een behoorlijke achterstand na 100 meter, maar na een geweldige slotronde pakte Stolz duidelijk de winst op de 500 meter. Hij won voor Laurent Dubreuil en Wataru Morishige. De beste Nederlander werd Merijn Scheperkamp met een vijfde plaats.