Grote veranderingen op komst voor Destiny 2

Destiny 2 werkt op dit moment toe naar de conclusie van 'The Ligh and Darkness Saga'. Op 28 februari komt Lightfall uit, de volgende grote uitbreiding van de game. 'The Final Shape', voorlopig de laatste uitbreiding, moet dan nog begin 2024 verschijnen. Bungie heeft via een grote blogpost met fans gedeeld wat hun plan is voor de game richting The Final Shape.

Bungie heeft al op dingen op de schop gedaan en Lightfall gaat daar verder aan bijdragen (gratis armor mods en loadouts bijvoorbeeld). Volgens regisseur Joe Blackburn is dat nog maar het begin, want het team wil na Lightfall fundamentele systemen aanpakken. Een daarvan is het 'power'-systeem, oftewel de manier waarop je levelt in deze game. Dat doe je op dit moment nog allerlei activiteiten te grinden, maar Bungie zegt te werken aan iets nieuws. Bungie gaat verder de moeilijkheidsgraad van de meeste activiteiten verhogen, iets dat broodnodig is omdat je bijna kunt slaapwandelen door alle content.

De blog zegt ten slotte dat basis activiteiten zoals de Crucible multiplayer, Strikes en Exotic Missions weer belangrijker moeten worden en daarom gaan ze de boel niet alleen uitdagender maken, maar ook updaten. Destiny 2 is bezig aan zijn zesde jaar, dus het is wel nodig om een paar oudere missies en maps te verversen.